Kiemelkedő antioxidáns tartalma eredményeképp a zöld tea vásárlás létfontosságúvá vált

Problémát okoz a reggeli ébredés? Fogyasszon kávé helyett zöld teát. A zöld teában meglévő koffein más féle módon hat testünkre, mint a kávéban meglévő koffein. A zöld tea frissítő hatása emiatt később és elnyújtva érvényesül

Zöld tea - A zöld tea érvédő szerepe régtől fogva ismert a gyógyításban. A zöld teában meglévő vegyületek segítenek a diétában és az érrendszer védelmében. Segíti a vércukorszint regulációját, cukorbetegeknek javallott a fogyasztása. A teafogyasztók körében az erek tágabbnak mutatkoznak, ami egyenletesebb vérellátást garantál.

Diétában is pótolhatatlan szerepe van a zöld teának. Tanulmányok bizonyítják, hogy a zöld teában meglevő molekulák jótékonyan befolyásolják a vér koleszterin szintjét. A súlyfölösleg leküzdésében létfontosságú funkciója van a zöld tea anyagcserére gyakorolt pozitív hatása. Zöld tea adatokért kattintson erre a weblapra. Gyakori sporttal társítva a zöld tea fogyasztása még látványosabb testsúly csökkenést okoz. Gyorsítja az anyagcserét ami a zsírégetésben tölt be kulcsfontosságú szerepet.

A többség tudja, hogy a zöld tea sok antioxidáns vegyületet tartalmaz. De miért is nélkülözhetetlen egészségünk védelme céljából? Az antioxidánsok szervezetünk egyik kardinális elemei. Szervezetünk anyagcseréje során igencsak reakcióképes szabad gyökök keletkeznek. Az orvostudomány mai nézőpontja szerint ezek a szabad gyökök főleg a daganatos megbetegedésért, érrendszeri problémákért és az öregedésért felelősek. A zöld teában megtalálható nagyon sok antioxidáns megköti ezeket a szabad gyököket. A nagy reakcióképességű vegyületek megkötésével a zöld tea ivása nagymértékben megóvja szervezetünket.

Címkék: zöld tea

Forrás: tea.hu, 2016-10-10 10:25