Elragadó mesekönyv, amit imádnak a gyerekek

A felcseperedő ifjoncnak nagy igénye akad arra, hogy mesekönyv segítségével átlássa a klasszikus emberi viszonyokat, szimpatizáljon a hősökkel

Mesekönyv - A mesekönyv érzékeltetése úgy készülnek minálunk, hogy a szülő a kiválasztott fabulákból azt a részt elküldi munkahelyünkre, amelyet akar a gyerekszobában látni rajzként. Arra is van mód, hogy több meséből egy kis képes mesekönyvet alkossunk személyre szabva a gyerkőc igényeinek megfelelően. A mesekönyv sztorijaiból ki lehet ragadni szakaszokat, amelyeket aztán illusztrációként, vagy poszterként a gyermek viszontláthat. Ily módon a népszerű fabulabeli ideálját, esetleg mesebeli helyét állandóan láthatja.

A mesekönyv nem csak felüdítő, hanem számottevő részben nevelnek is: az életről oktatnak, érzelmi kapaszkodókat nyújtanak és segítik a személyiség fejlődését. A mesekönyvben lévő hősök karakterébe bújva éli meg a vészt, a megmenekülést, az örömöt a bánatot, vív az igazságért, és nyeri el méltó jutalmát - vagy büntetését. A kicsikben így rögzülnek az erkölcsi tanulságok.

Címkék: Mesekönyv

Forrás: meseld.hu, 2017-03-17 21:49