Részecskeszűrő csere

Használt személygépkocsi megvétele előtt sajnálatos módon nem vizsgálható át a részecskeszűrő állapota

A rossz minőségű részecskeszűrőt javítani vagy tisztítani kell. Előbbi nagyon magas kiadás, míg utóbbi pénztárcabarát módszer. Használt kocsi vétele előtt sajnálatos módon nem tesztelhető le a részecskeszűrő állapota. Sajnos temérdek alkalommal a részecskeszűrő el van tömődve, de még a check lámpa nem jelzi. A részecskeszűrő állapota nem vizsgálható át szerelés nélkül.

A részecskeszűrő feladata az, hogy akadályozza a környezetroncsoló részecskék szabad távozását. Javaslatok a Szűrőrészecske részecskeszűrő honlapon. Nagyon sokan nincsenek tudatában tudják, hogy a dízel személygépjárművek részecskeszűrővel rendelkeznek. Egy megfelelő részecskeszűrő a káros részecskék kilencven %-át képes csapdába fogni.

A részecskeszűrő problémája jórészt 160 ezer km körül bukkan elő. Ez többségében a kocsi felhasználásától függő. Akik kiváltképpen rövid utakon használják, korábban találkoznak a bonyodalommal. A részecskeszűrő tisztítja önmagát. Ám ehhez magasabb fordulatszámon kell vezetni huzamosabb ideig. A regenerálódás folyamata elindul, a részecskeszűrőben megtalálható korom elég.

Forrás: reszecske-szuro.hu, 2017-08-28 19:18