Pénztárcabarát tintapatron

A tintapatron díján nagyon sokat lehet spórolni

A Canon nyomtatók esetében még reménytelenebb a helyzet. Egy fekete PG-40 tintapatron kb. 5-6000 forint, egy színes CL-41 tintapatron pedig 6-7000 forint körül van. A többi Canon és HP tintapatronok is hasonló a helyzet: a tintapatronok megfizethetetlenül drágák lettek. Nyomtatni pedig muszáj. A tintapatron árak ma már az egekben vannak. Részletek a Refillparadise tintapatron weboldalon. Csak egy pár példa: egy HP 301-es fekete patron a boltokban 4000 Ft felett van, a HP 301 színes tintapatron pedig majdnem 5000 forint.

Mostanság már az irodai nyomtatók a mindennapi életünknek ugyanolyan megszokott részét alkotják, mint más egyéb számítástechnikai eszközök. A tintapatron nagyon magas áron vásárolható meg. Nyomtatni muszáj, de egyáltalán nem mindegy, hogy milyen magas áron veszünk tintapatront.

A legfontosabb probléma tintapatron töltésnél, hogy mindig a nyomtatópatron fúvókasorának ismételt üzembe helyezése, a fúvókalégtelenítés. Ha csupán csak festéket töltenénk a tintapatronba, viszont a fúvókasor kapillárisaiban még levegő marad, az a tintapatron rövid időn belüli tönkremenetelét idézheti elő.

Forrás: refillparadise.hu, 2017-09-27 12:39