Kiváló tintapatron

Miért ennyire borsos árú ezekben az időben a tintapatron?

A tintapatron költségek ma már az egekben vannak. Csak néhány példa: egy HP 301-es fekete patron a boltokban 4000 Ft felett van, a HP 301 színes tintapatron pedig majdnem 5000 forint. A Canon nyomtatóknál még reménytelenebb a szituáció. Egy fekete PG-40 tintapatron kb. 5-6000 forint, egy színes CL-41 tintapatron pedig 6-7000 Ft körül van. A többi Canon és HP tintapatronok is hasonló a szituáció: a tintapatronok megfizethetetlenül drágává váltak. Pedig nyomtatni muszáj.

A leglényegesebb pont tintapatron feltöltésnél, hogy minden esetben a festékpatron fúvókasorának ismételt üzembe helyezése, a fúvókalégtelenítés. Ha csupán csak festéket töltenénk a tintapatronba, viszont a fúvókasor kapillárisaiban még levegő marad, az a tintapatron rövidesen bekövetkező tönkremenetelét idézheti elő.

Manapság már egyetlenegy vállalkozó se boldogul tintapatron és nyomtató nélkül, és a háztartások egyre nagyobb hányadában is ott vannak a HP, Canon tintasugaras nyomtatók. Ezekben a nyomtatókban pedig ott vannak azok a tintapatronok, amelyek mindössze 200-250 oldal kinyomtatása után üresek lesznek. Amikor pedig új tintapatront vennénk, nem ritkán 4000 - 6000 Ft-ot vagy még többet kell darabjukért fizetnünk. A Refillparadise tintapatron weblapján látható tanács. Ráadásul külön a fekete tintapatronért és külön a színes tintapatronért.

Forrás: refillparadise.hu, 2018-09-18 21:39