Részecskeszűrő tisztítás házilag

Használt személygépkocsi megvásárlása előtt sajnos nem ellenőrizhető a részecskeszűrő állapota

A részecskeszűrő kitisztítja magát. Ámde ehhez nagyobb fordulatszámon kell kocsikázni huzamosabb ideig. Javaslatok a Szűrőrészecske részecskeszűrő weboldalon. A regenerálódás folyamata beindul, a részecskeszűrőben található korom kiég. A részecskeszűrő problémája nagy általánosságban 160 ezer kilométer körül jelentkezik. Ez többségében a jármű használatától függő. Akik kiváltképpen városban használják, korábban szembesülnek a problémával.

A részecskeszűrő cseréje nagyon drága díj. Rendkívül mélyen a pénztárcánkba kell nyúlni. A gyári részecskeszűrő ára több százezer forint. Sok rémes hír terjeng a részecskeszűrővel kapcsolatosan, hiszen a kijavítás ára nagyon drága.

Hibás részecskeszűrőt korrigálni vagy kiégetni kell. Előbbi nagyon magas költségű, amíg utóbbi olcsó ötlet. Régi személygépjármű megvétele előtt sajnálatos módon nem ellenőrizhető a részecskeszűrő állapota. Sajnálatos módon tengernyi alkalommal a részecskeszűrő el van tömődve, de még az ellenőrző lámpa nem világít. A részecskeszűrő állapota nem tesztelhető le szétszerelés nélkül.

Forrás: reszecske-szuro.hu, 2018-11-13 14:14