Elbűvölő mesekönyv és a gyermekkönyvek olcsón, amit kedvelnek a kicsik

A felnövekvő ifjoncnak fergeteges szüksége van arra, hogy mesekönyv olvasásával átlássa a sima humán összefüggéseket, szimpatizáljon a bajnokokkal - pixel rajzok

Csoportkép: A mesekönyv - logó készítés igazi emberekhez hasonló, sokrétű és életszerű figurák segítségével a ifjoncok nem tudnák olyan egyszerűen megérteni a jó és a rossz közötti különbséget, mint a rendkívüli jellemek példáján. A mesekönyv üzenetét minimum olyan remekül lehet illusztrálni, akárcsak megírni magát a fabulát. A meseillusztráláshoz gyermeki látásmód és nagyon jó pszichikai vénák kellenek, melyekkel azonosulni lehet a gyermeki lélektan rejtelmeivel.

Több modern mesetörténettel ellentétben, a mesekönyv történeteiben a gonoszság éppúgy jelen van, mint az erény. A jó és a rossz félig-meddig minden mesében alakot ölt valamelyik karakterben, és megnyilvánul cselekedeteiben, mint ameddig mindkettő jelen van az életben és minden emberben is. Ez a kettősség hordozza azt az erkölcsi problémát, amelynek megoldásáért harcolni kell. A népmesék az egzisztenciális bajokat mindig tömören és egyértelműen fogalmazzák meg. Így a gyermek a mondanivaló lényegével szembesül, míg a nyakatekertebb cselekmény csak összezavarná a lurkót. A Meséld mesekönyv weboldalon található több ötlet. A mesekönyv minden stádiumot egyszerűsít. Alakjait precíz vonallal alkotja meg, a részletek közül csak a legfontosabbakkal foglalkozik. Szereplőiben parányi az egyéni vonás, inkább típusokat képviselnek.

Forrás: meseld.hu, 2019-04-10 21:32